Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye’nin Kıbrıs kıyılarındaki sondaj faaliyetlerini kışkırtıcı buluyoruz”

ABD, Türkiye’nin KKTC kıyılarında doğal gaz ve petrol sondaj çalışmalarına başlamasının endişe verici olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, arama çalışmalarının endişe verici olduğunu ve durdurulması gerektiğini söyledi.

VOA Turkey’nin haberine göre, Morgan Ortagus’un açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Amerika, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesinde sondaj faaliyetlerine başlama niyetini ilan etmiş olmasından kaygı duymaktadır. Bu son derece provokatif ve bölgede tansiyonu yükseltme riski taşıyan bir adımdır. Türk yetkilileri, bu operasyonu durdurmaya ve tarafları itidalli olmaya davet ediyoruz.”

Geçen hafta sonu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin sondaj çalışmalarına başlayacağı niyetini yenilemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.