Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu millet, 23 Haziran’da yeniden tarih yazacak”

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Verilen mazbatayı iptal ettiler”

“Baktılar olmuyor, sandık kurullarının oluşumunda bir hata var dediler. Sandık kurullarını biz oluşturmadık, AK Parti de oluşturmadı. Daha önceki seçimlerde de yaptılar. İtiraz yoktu. Bunların değişmesi lazım dediler. Bunu gerekçe gösterilerek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hâkim dediğin adam satılık adam değildir. Hâkim dediğin kişi siyasi baskılara boyun eğmez. Vicdanıyla adaletle karar verir. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz. Devletin temeliyle oynadılar. 7 tane hâkim aracılığıyla yaptılar. Kumpası CHP yapmadı, onu anlamışlar. Bu işte bir gariplik var, onun için itiraz ediyoruz diyorlar. Ne oluyor peki? Oturuyorlar YSK içindeki 7 çete mensubu hâkim iptal karar veriyor.”

“Neden Büyükşehir?”

“Ramazan gününde haram yemeği kabul ettiler. Kul hakkı yemek ne zamandan beri hâkimlerin görevi oldu? Vatandaşın iradesine kumpas kurmak ne zamandan beri çete üyesi hâkimlerin görevi oldu. Biliyorum, bunu söyledim diye tazminat davası açacaklar. Açmazsanız namertsiniz. İlk kez mühürsüz oylar için çete mensubu ifadesini kullanmıştım. Neden çete mensubu diyorum? Ortaya bir sandık koymuşsunuz. Seçim yenilenecekse 39 ilçede bütün seçimler yenilenir. Neden sadece büyükşehir belediye başkanlığı? Sen neye göre karar veriyorsun? Bu hukuka saygı göstermek adaleti dışlamak demektir. CHP olarak biz ne yapacağız? Kimse şunu unutmasın. Hangi görüş, inançtan olursa olsun, demokrasiyi birlikte savunacağız.”

“Ortada hukuk cinayeti var”

“Milletin vicdanı kanıyor, adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adaletsizlik karşısında mücadele etmek bizim namus borcumuzdur. Her kişi için adaleti arayacağız. Adalet egemen güçlerin adaleti değildir. 82 milyonun adaletidir. Üstelik ramazanın birinci gününde hak ihlal ediyorsunuz. Bir kişinin hakkını yiyorsunuz. Yedili çeteye  soruyorum, hangi inançta hak yemek vardır. Taşerondan hâkim olmaz, üç kağıtçıdan hâkim olmaz. Hâkim ahlaklıdır, hâkim vicdan sahibidir. Adalet gelsin diye her türlü mücadeleyi yapan insandır. Bu kararla seçmen iradesini reddetmişlerdir. Milyonlarca kişi sandığa gitti oy kullandı, yedi kişinin sözü geçti. Vicdan taşıyorsak YSK’daki çetelere ders vermek zorundayız. O çeteler hukuku katlettiler. Milletin iradesini yok saydılar. Siz tarihin önünde suçlusunuz. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar ağır ve kötü bir miras bırakamaz. Ortada bir hukuk cinayeti var. 23 Haziran’da bu millet yeniden tarih yazacak.”

“İmamoğlu bu saatten sonra CHP’nin adayı değil”

“Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu CHP’nin adayı değildir. 16 milyon İstanbullunun adayıdır. İmamoğlu bu süreçte su ücretlerinde yüzde 40 indirim yaptı. Zenginler için değil, fakir fukara için. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına T.C.’yi ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun diyorum. 0-4 yaş arası çocuklu annelere otobüs ücretsiz dedi. Öğrencilerin aylık kartını 85’ten 50 liraya indirdi. ‘Dini ve milli bayramlarda otobüsler bedava olacak’ dedi. Ekrem İmamoğlu bir kişiden talimat almayacak artık, saraydan talimat almayacak, 16 milyon İstanbulludan alacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.