Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden İstanbul seçimleri: Sosyal medyadan tepkiler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali yönündeki talebini karara bağladı ve seçimi iptal etti. YSK’nın bu kararı, sosyal medyada, özellikle de Twitter’da geniş yankı buldu. Seçimin iptalinin ardından Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde açıklama yapan Ekrem İmamoğlu sanatçılara ve iş insanlarına yönelik, “Artık konuşma vakti. Sanatçı da konuşacak, iş insanı da konuşacak” çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından İmamoğlu’na, Twitter üzerinden birçok sanatçı #herşeyçokgüzelolacak etiketiyle destek verdi. Sosyal medyadaki tepkileri derledik.

#herşeyçokgüzelolacak etiketiyle 638 bin tweet

Ekrem İmamoğlu’na destek verenler #herşeyçokgüzelolacak etiketiyle bir günde toplam 638 bin tweet attı. İmamoğlu, bu etiketteki tweetleri kendi Twitter hesabından da beğendi. İmamoğlu’na destek veren sanatçılar arasında; Yılmaz Erdoğan, Gani Müjde, Gülben Ergen, Gülse Birsel, Şebnem Ferah ve Tarkan bulunuyor. Cem Yılmaz, 1998 yılında yazdığı ve oynadığı “Her Şey Güzel Çok Güzel” filminden bir kare paylaşarak İmamoğlu’na destek verdi.

https://twitter.com/HAYKOCPQN/status/1125498783649890304
https://twitter.com/Kalbenben/status/1125643732869627904
https://twitter.com/rojdademirer__/status/1125616740405317633

Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, 7 Mayıs sabahı Instagram hesabından Ali İhsan Yavuz’u taklit ettiği bir video paylaştı. Video bir saat içerisinde, 247 bin görüntülenme ve 51 bin beğeni aldı.

https://www.instagram.com/p/BxJ9u29HpuD/

İBB, Ekrem İmamoğlu’yla kazandığı takipçileri kaybediyor

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı gün (17 Nisan) 367 bin takipçisi olan İBB’nin Twitter hesabı bir gün içerisinde 57 bin takipçi kazanarak 455 bin takipçi sayısına ulaşmıştı.

YSK’nın kararından önce 544 bin takipçiye sahip olan hesap bir gün içerisinde 44 bin takipçi kaybetti. İBB’nin takip ettiği kişilerin sayısı da azalarak, 193 kişiden 186’ya düştü. Takibi bıraktığı kişiler arasında, Meral Akşener, Mansur Yavaş, Tunç Soyer ve Ekrem İmamoğlu da var. 

Ayrıca hesapta İmamoğlu’yla ilgili atılan tweetler silindi ve YSK kararını açıklayan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Kurulu Üyesi ve İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın paylaşımı ise retweetlendi. 

Ekrem İmamoğlu 97 bin takipçi kazandı

YSK’nın kararı İmamoğlu’nun Twitter takipçilerine de yansıdı. Ekrem İmamoğlu’nun 6 Nisan’da 2 milyon 30 bin olan takipçi sayısı, bir gün içerisinde 2 milyon 127 bine ulaştı. YSK’nın kararından sonra sekiz tweet atan İmamoğlu’nun en çok etkileşim alan paylaşımı ise, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ndeki konuşmasından derlediği kareler oldu. Tweet, 21 bin retweet ve 138 bin beğeni aldı. Facebook üzerinden yaptığı canlı yayın ise 1 milyon kişi tarafından izlendi.

6 Nisan’da Türkiye’nin gündemi

Twitter’ın en çok konuşulan konuların başında yine YSK’nın kararına eleştiriler geldi. #herşeyçokgüzelolacak etkiketiyle 368 bin, #Ekremİmamoğlu etiketiyle 21 bin, #istanbul etiketiyle ise 168 bin tweet atıldı.

Pegasus’tan bilet iptali olanağı

Öte yandan; Pegasus Hava Yolları, 6 Mayıs ve öncesi satın alınan İstanbul kalkışlı ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran 2019’u kapsayan biletlerde, değişiklik ve kesintisiz iade ile iptal hakkı bulunduğunu açıkladı. Pegasus’un paylaşımı, 17 bin retweet ve 50 bin beğeni alarak, kurumsal Twitter hesabının en fazla etkileşim alan tweeti oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.