Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gündem Dışı (16): Ortadoğu’da artan gerilim ve Türkiye

Bugünkü “Gündem Dışı” yayınında Aydın Selcen, Ortadoğu’da İran, Körfez, Suriye, Doğu Akdeniz ve İsrail-Filistin dosyalarında artan gerilime değindi. Önümüzdeki aylarda gelişmelerin karar alma zamanını daraltarak hızla Türkiye’nin üzerine geldiğini vurguladı. Söz konusu sınamalarla ancak başta içeride ve dışarıda Kürtlerle barışmak ve bölge başkentlerinin istisnasız tümüyle yeniden sağlıklı diplomatik ilişki tesis etmek üzere çatışma değil müzakere yoluyla baş edilebileceğinin altını çizdi. İçinde bulunulan ekonomik kriz ve had safhada kutuplaşmış iç siyaset ortamının ister istemez bu tür akılcı bir yaklaşım değişikliğine gitmeyi zorunlu kıldığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.