Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arsenal’ın Ermeni yıldızı Mkhitaryan, güvenlik nedeniyle Azerbaycan’a gidemeyebilir

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim yüzünden Henrikh Mkhitaryan, UEFA Avrupa Ligi Finali’nde forma giyemeyebilir.

İki İngiliz devi Arsenal ve Chelsea, 29 Mayıs’ta UEFA Avrupa Ligi finalinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de karşı karşıya gelecek.

Ermenistan Milli Takımı kaptanı Henrikh Mkhitaryan geçen sezon devre arasında Manchester United’dan Arsenal’a transfer olmuştu. Golcü futbolcu sezon ortasında geldiği yeni takımına sağladığı katkıyla taraftarın beğenisi kazanmıştı.

Ancak Mkhitaryan’ın can güvenliğinden ve Bakü’yü ziyaret etme olasılığı nedeniyle oluşan gerginliğin diğer oyuncuları da etkileyebileceğinden endişelenen Arsenal kulübü, Ermeni oyuncuyu final maçı için Bakü’ye götürmeyebilir.

The Guardian’ın haberine göre, sadece Arsenal’in oyuncuları değil Chelsea’nin oyuncuları da Mkhitaryan’ın maruz kaldığı durumdan rahatsız.
Arsenal’ın sakat oyuncuları Aaron Ramsey, Hector Bellerin, Rob Holding ve Danny Welbeck takımlarını desteklemek için kafilede yer alacakken takımın kilit oyuncularından Mkhitaryan’ın durumunun netlik kazanmaması kafilede huzursuzluk yaratıyor.

Arsenal’ın UEFA’dan Henrikh Mkhitaryan’ın güvenliği ile ilgili garanti istediği fakat çok da umutlu olmadığı aktarılanlar arasında.

Arsenal yöneticileri, Mkhitaryan’ın kadroya alınıp alınmayacağı yönündeki kararlarını önümüzdeki hafta verecek.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.