Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Av. Selin Nakıpoğlu: “Kadınların nafaka hakkı, manipülatif iddialarla yapılmak istenen hukuki düzenleme ile tehlikeye atılıyor”

Bir süredir Adalet Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gündeminde olan nafaka konusu ile ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaptı. Dün katıldığı iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül “Bir nafakanın süreli ya da objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü içerisinde düzenlenmesi gerekir. Bu konuda çalışmalar da var. Alt ve üst sınır konusunda teknik çalışmalar Bakanlıkça tamamlanmak üzere” dedi.

Evliliğini bitirmek isteyen tarafların gelir düzeyine göre belirlenen ve karşı tarafa ödedikleri nafaka, Türkiye’de genellikle boşandıktan sonra, erkeğe göre daha eşit olmayan şartlarda hayatına devam etmek zorunda kalan taraf kadın olduğu için, kadınların lehine uygulanıyordu. 

Süresiz nafaka, yüksek miktarlar gibi gerekçelerle kadınların nafaka hakkı, 10 Ekim 2018’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ile birlikte Ankara Hakimevi’nde düzenlediği “Gündem Buluşmaları: Nafaka Sistemi” programıyla gündeme gelmişti. 

Bu programa da katılan Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı avukatlarından Selin Nakıpoğlu ile, Bakan Abdulhamit Gül’ün açıklamalarını konuştuk. Nakıpoğlu Türkiye’de binlerce kadının çok sembolik rakamlar aldığını belirtirken, kadınların boşandıktan sonra çocuklarına bakmasını, o güne kadar SGK kaydı bile olmayan bir kadının sihirbaz gibi iş bulup para kazanmasını beklemenin gerçeklikle hiçbir şekilde bağdaşmadığını söyledi. 

Röportajın tamamı: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.