Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya-İstanbul seferini yapacak uçak kalkmayınca fenalık geçiren yolcular acil çıkış kapılarını açarak dışarı çıktı

Antalya’dan İstanbul’a saat 19.00’da uçması planlanan Onur Air’e ait uçak zamanında kalkmadı. Uçakta yaklaşık bir buçuk saat bekleyen yolculardan bazıları baygınlık geçirdi. Sıcaktan bunalan yolcular, dışarı çıkabilmek için acil çıkış kapısını açtı. 

Uçaktaki yolculardan Hüseyin Karabulut, yaşananları şöyle anlattı:

“Saat 18.00’de uçağa alındık. 19.30’a kadar uçağın havalanmasını bekledik. Uçakta 299 kişi vardı. İstanbul Havalimanı’ndaki yoğunluk nedeniyle beklediğimizi duyurdular. İçerisi çok sıcak olduğu için dışarı çıkmak istedik. Bu sırada bazı yolcular bayıldı. Dışarı çıkmaya izin verilmediği için acil çıkış kapılarının yanında oturan yolcular kapıları açtı. Hatta bir yolcu dışarı atladı. Kapılar açıldığı için acil kaçış botları da açıldı. Polisin gelmesi üzerine yolcular uçağa binmemek için direndi ve otobüslerle bekleme alanına götürüldük. Saat 20.20’de teknik işlerle görevli bir eleman geldi. Uçağa bakacağını söyledi ancak henüz gelmedi. Havayolu şirketinden de bir açıklamada yapılmadı. Beklemeye devam ediyoruz.”

Karabulut’un yaşananlara ilişkin kaydettiği görüntüler şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.