Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Çiğdem Toker: “Yılmadan, halkın haber alma hakkı için bildiğimiz yolda devam edeceğiz”

PTT, gazeteci Çiğdem Toker’e 22 Nisan 2018 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “PTT’nin ayrıcalıklı şirketi” başlıklı yazısı nedeniyle 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. PTT’nin itibarını zedelediği gerekçesiyle açılan tazminat davası bugün görüldü. Ankara 20. Asliye Mahkemesi’ndeki duruşmada mahkeme heyeti, “şartlar oluşmadığı” gerekçesiyle tazminat davasını reddetti.

Daha önce de “Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan” yazısı nedeniyle Toker’e Bayburt Grubu tarafından 1.5 milyon TL’lik tazminat davası açılmış ve bu dava ikinci duruşmada mahkeme tarafından reddedilmişti. Çiğdem Toker ile kendisine açılan davaları konuştuk.

Bugün görülen davada ret kararı beklediğini söyleyen Toker, “Beklenen bir karardı, aksini zaten düşünmüyorduk. Reddedilmesi gerekiyordu, reddedildiği için memnunuz” dedi.

Çiğdem Toker hakkında dört kez manevi tazminat davası açıldı. Bugün tazminat davalarından ikincisi de reddedildi. Toker kendisi hakkında açılan davalar hakkında şunları söyledi: “Bu davaların şöyle ortak özelliği var; dört dava, ikisi özel sektör şirketi aynı holdinge bağlı, birisi kamu sermayeleri ve diğeri ise vakıf. İlk reddedilen davada da söylemiştim, aynı şeyi tekrar edeceğim çünkü düşüncem değişmedi; özel sektör kuruluşları da şirketler de bir tür artık dokunulmazlık talep ediyorlar. Yaptıkları işlemlerin, girdikleri ihalelerin, kamu tarafıyla ya da özel tarafla girdikleri mali ilişkilerin kamu yararı için, halkın haber alma hakkı için sorgulanmasını, denetlenmesini istemiyorlar ve tahammül gösteremiyorlar, bu açılan davalar bunun göstergesidir. Davaların tamamı kamu yararı ve kitlesel niteliği olan, haber değeri taşıyan yazılar hakkında açıldı.Biz de yılmadan, halkın haber alma hakkı için kendi bildiğimiz yolda devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.