Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siverek’teki olayla ilgili 3 kişi tutuklandı, yaralı 3 şüpheli de mahkemeye çıkarılacak

Şanlurfa’nın Siverek ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı yaşanan olayda aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 3 kişi bugün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken, hastanede yaralı olan 3 şüpheli de sağlık koşulları uygun olduğunda mahkemeye çıkarılacak.

Olay, aynı aileler arasındaki bir arazi anlaşmazlığına dayanıyor. 15 Haziran’da yaşanan silahlı çatışma anının sosyal medyada aileden Yekbun İzol tarafından paylaşılmasıyla kamuoyu olaydan haberdar oldu. Saldırıyı kameraya alan ve hayatını kaybedenler arasında anne ve babası bulunan Yekbun İzol, “Bu olayı herkes bilmeli, bu basit bir anlaşmazlık değil. Biz hakkımız olanı, onların hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz” dedi.

15 Haziran’da yaşanan olayda, Zozan İzol (42), Mustafa Serdar (24), Meral İzol (42), Hakkı İzol (49), Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen (31) hayatlarını kaybetti.

“Hak ettikleri cezayı almalılar”

Olayı cep telefonuyla kaydeden Yekbun İzol, ardından bir mesaj da yayınladı ve “Bu olayı herkes bilmeli. Bize yardım edin, sesimizi duyun. 6 kardeş annesiz, babasız bırakıldık. En küçüğümüz henüz 9 yaşında. Biz hakkımız olanı, onların hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Bu bir nebze olsun acımızı dindirir” dedi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin, eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri Cihan İzol, Medeni İzol, Cemal İzol, Bülent İzol ve Ferman İzol olduğu iddia edildi.

Valilik açıklama yaptı

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ünün tutuklandığı bildirildi. Hastanede tedavi altında olan diğer 3 şüpheli ise sağlık koşulları uygun olur olmaz adli makamların önüne çıkarılacak.

2 kişi defnedildi, 4’ü için otopsi bekleniyor

Konuyu bölgede takip eden gazeteci Kadir Can Usta, Siverek’te yaşananları ve son gelişmeleri şöyle anlattı: “Arazi anlaşmazlığı sebebiyle ortaya çıkan husumet daha öncesine dayanıyor, daha önce de yaşandı buna benzer kavgalar. Vali hem hastaneyi hem de bölgeyi ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Husumetin tarafları aynı aileden. 3 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler de hastaneden çıktıktan sonra mahkemeye çıkarılacak. Bölgeye giriş çıkışlar tedbirli şekilde yapılıyor ve hastaneye giriş çıkışlar da güvenlik çemberi etrafında gerçekleşiyor. Arabayla ezilerek hayatını kaybeden 2 kişi defnedildi, diğer 4 kişi için ise otopsi raporu bekleniyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.