Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genelkurmay çatı davasında karar: 16’sına 141’er kez olmak üzere toplam 128 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

15 Temmuz darbe girişiminin 224 sanıklı Genelkurmay “çatı” davasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve eski orgeneral Akın Öztürk’ün de aralarında olduğu 16 eski general ve albaya 141’er kez, bir eski albaya 140 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı çıkarken FETÖ lideri Fethullah Gülen ve diğer firari sanıkların dosyası ayrıldı.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak Genelkurmay “çatı” davası sanığı FETÖ üyelerinin Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasında bugün, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda 1800 kişilik büyük salonda yapılan duruşmada karar okundu.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in okuduğu kararda, sanıklardan Akın Öztürk, Ahmet Özçetin, Ali Osman Gürcan, Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Erhan Caha, Fırat Alakuş, Hakan Evrim, Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç, Ömer Faruk Harmancık, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Orhan Yıkılkan, Sinan Sürer, Muhsin Kutsi Barış ve Osman Kılıç “anayasayı ihlal” suçundan bir, şehit olan 139 kişi için 139’ar kez, Osman Kılıç dışındakiler “cumhurbaşkanına suikast” suçundan da birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Şırnak’tan komando taburlarını Ankara’ya getirmeye çalışan eski Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Jandarma Genel Komutanlığı önünde sivillere ateş eden eski Yarbay Ertuğrul Terzi, davanın sivil sanıklarından FETÖ’nün mahrem imamlarından Birol Kurubaş ve darbe girişimi gerçekleştiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri olarak görev yapan eski Kurmay Albay Ali Yazıcı’nın da aralarında olduğu toplam 128 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.

Mahkeme, davanın bir numaralı sanığı olan FETÖ örgütü lideri Fethullah Gülen’in ve yine firari olan 12 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verirken, 33 sanık beraat etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.