Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Modası geçti” denen Bitcoin 11 bin dolara yükseldi

Kripto para birimi Bitcoin, aylar sonra ilk kez 10 bin dolar seviyesini aştı. Bugün öğleden sonra 11 bin 157 doları gören Bitcoin, bir gün içinde yüzde 11,82 yükseldi. Bitcoin mart ayında ilk kez 4 bin dolara yükselmişti. Üç ay sonra beklenmedik şekilde yükselişe geçen Bitcoin, dolar karşısında yüzde 13 değer kazandı.

194 milyar dolarlık bir sermayeye hükmeden Bitcoin’in artışında, Facebook’un kripto para birimi piyasasına gireceğini açıklaması etkili oldu. Facebook’un kripto parası Libra, gelecek yıl kullanıma sunulacak.  

2018’de yüzde 80’den fazla değer kaybeden Bitcoin’in yeniden canlanması beklenmiyordu. Ancak şimdi analistler Bitcoin’in değerinin 15 bin doları bulabileceğini söylüyor. Analistlerin bu yorumu da, Bitcoin’e talebin artmasında etkili oluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.