Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun mazbatayı alacağı gün, İBB’nin “İstanbul’a hizmet israf değildir” afişleri kaldırıldı

Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinde İBB’deki israfları gündeme getirmesinin ardından, İstanbul’un dört bir yanına İBB imzalı “İstanbul’a hizmet israf değildir” afişleri asılmıştı. İmamoğlu mazbatasını henüz almadan afişler kaldırılmaya başlandı, bazıları ise değiştirildi.  

31 Mart seçimlerinin iptal edilip ertelenmesinin ardından İBB Başkanlığı’na vekalet eden ve bugün görevi İmamoğlu’na devredecek olan Vali Ali Yerlikaya ile İmamoğlu seçim sürecinde, “İstanbul’a hizmet israf değildir” afişleri yüzünden karşı karşıya gelmişti.

İstanbul’un her yerine İBB imzasıyla bu afişler asılmış, İmamoğlu ise bu durumu “Şu anda bile israf yapıyorlar, şu an vekalet eden bir vali bey var. Şu anda afişleri oraya kim asıyor? Bakın iki gündür afişler tıka basa, birileri bize cevap vermeye çalışıyor. 20 günde bu sürece hakim olup birileri adına cevap mı veriyorsunuz bizzat, yoksa birilerinin afiş asmasına göz mü yumuyorsunuz?” diyerek eleştirmişti.

Bugün ise bu afişlerin çoğu billboardlardan kaldırıldı, bazıları ise “İstanbul’a hizmet israf değildir” ibaresi kaldırılarak değiştirildi.

İşte kaldırılan afişlerden biri:

Yukarıdaki billboardun bugünkü hali.

Kaldırılan afişlerin yanı sıra, İBB imzalı çok sayıda afiş de değiştirildi. Köprü üstlerine asılan ve içinden israf ibaresinin çıkarıldığı örnekler şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.