Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joao Felix’in beklenen transferi rekorla gerçekleşti

Benfica, 19 yaşındaki forvetleri Joao Felix’in 126 milyon Euro karşılığında Atletico Madrid’e transfer olduğunu açıkladı. Felix, Portekiz Süper Ligi’nden transfer edilen en pahalı oyuncu oldu.

İspanyol basınında 19 yaşındaki oyuncunun Manchester City ve Real Madrid’in tekliflerine rağmen Atletico Madrid’i tercih ettiği iddia edildi.

Benfica formasıyla geride kalan sezonda 43 maça çıkan Joao Felix, 20 gol, 11 asist ile 31 gole doğrudan etki etti.

Felix, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Frankfurt’a hat-trick yaparak (aynı maçta üç gol atarak) turnuvada en genç hat-trick yapan oyuncu olarak tarihe geçti.

Felix’i tarihe geçiren diğer bir detay ise 222 milyon euroluk Neymar ve 180 milyon euroluk Mbappe transferlerinin ardından futbol tarihindeki en pahalı üçüncü transfer olması.

Joao Felix için ödenen 126 milyon euroluk serbest kalma bedeliyle Portekiz futbolu ülke dışına bir yıldız daha ihraç etmiş oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler