Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜPRAŞ işçileri rafineriyi terk etmeme kararı aldı

TÜPRAŞ’ın Aliağa, Kocaeli, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanana kadar işyerini terk etmeme kararı aldı.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ yönetimi arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine süreç Yüksek Hakem Kurulu’na (YHK) taşındı. 

TÜPRAŞ yönetiminin 3 yıllık sözleşme süresi, vardiya sisteminin değiştirilmesi, mazeret izinlerinin azaltılması ve bunlara bağlı olarak düşük zam teklifine karşı sendika bu maddelerde pazarlık yapmayacağını bildirdi. 

TÜPRAŞ, grevin yasak olduğu işkolunda faaliyet gösterdiği için, sözleşme süreci YHK’ya intikal etti. İşçiler, YHK’nın gelecek hafta, işverenin taleplerini gözeterek sözleşmeyi imzalamasını bekliyor. 

Petrol İş Sendikası bugün İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin işçi ile eylem yapma kararı aldı. Rafineride çalışan 1800 işçi, saat 16.00’da mesai bitiminde eyleme başladı. Diğer vardiyalarda çalışan işçilerin de tesislere girmesiyle eylemin büyümesi bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.