Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Onbinlerce kişi, 26. yıldönümünde Sivas Katliamı’nı andı

Sivas Katliamı’nın 26. yıldönümünde Sivas’ta onbinlerce kişi, “Sivas’ın hesabını soracağız” sloganlarıyla yürüdü, Madımak Oteli’nin önünde katliamda hayatlarını kaybeden 35 kişiyi andı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) öncülüğünde yapılan anma etkinliği için onbinlerce kişi, sabah saatlerinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na ait cemevi ve vakfın Sivas şubesinin önü olmak üzere iki ayrı noktada toplandı.

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de katıldı

Anmaya Hacı Bektaş Veli Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, PSAKD, Divriği Köy Derneği ve Sivas Demokrasi Platformu, HDP ve CHP milletvekillerinin yanı sıra, Demokratik Bölgeler Partisi, Halkevleri, Emek Partisi gibi siyasi partiler ve çok sayıda sivil toplum örgütü de katıldı. 

Sivas Katliamı diğer şehirlerde de anıldı

Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte katliamda ölen ozan Hasret Gültekin’in bağlamasını temsilen bağlamalar taşındı. Yürüyüş boyunca “Sivas’ı unutmadık”, “Pir Sultanlar ölmez, direniş büyüyor”, “Sivas’ın hesabı sorulacak” sloganları atıldı. Anma etkinlikleri Sivas dışında diğer illerde de yapıldı. Malatya, İstanbul-Sultangazi, Ankara, İzmir-Karşıyaka, Kırklareli ve Marmaris’te katliamda hayatını yitirenler anıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.