Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arda Mevlütoğlu ile söyleşi: “S-400 yaptırımları öncelikle savunma sanayiini vurur”

Rusya’nın 10 gün içinde Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemlerini teslim etmeye başlaması bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar muhalefet partilerine S-400’ler konusunda bilgi verdi. Fakat ne siyasetçiler ne de kamuoyu, Amerikan F-35 savaş uçaklarının üretiminden dışlanmak, hatta yaptırım görmek pahasına neden S-400’lerde tercih kılındığını net olarak anlayabilmiş görünmüyor.

Silah alımları konusunda karar elbette siyasilere ait, ama işin bir de güvenlik ve ticaret boyutu var. Bu yayında havacılık ve uzay teknolojileri ile silahlanma konularında uzman Arda Mevlütoğlu ile meselenin güvenlik boyutuna odaklandık. Mevlütoğlu S-400’lerin konuşlanması nedeniyle F-35 programından çıkarılmayacağımızı ancak katılımımızın askıya alınacağını ve akabinde uygulanacak yaptırımların da kısa vadede en ağır etkisini savunma sanayiinin göreceğini söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.