Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu Tüneli inşaatında çalışan işçiler şantiye önündeki direnişlerine son verdi

Tekirdağ’da yapımı devam eden Çorlu Tüneli Projesi’nde ücretleri ödenmediği için altı gündür iş bırakan işçiler, şantiye önündeki direnişlerine son verdi. 

İşveren ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan işçilerin bir kısmı İŞKUR’a başvuruda bulunurken, sendika üyesi işçiler hukuksal alanda mücadeleye devam etme kararı aldı.

İşverenin “sadece maaşlar ödenecek, tazminatlar ödenmeyecek” kararını kabul etmeyen DİSK/ Yapı-İş üyesi işçiler, noter aracılığıyla işverene ihtar çekerek şantiye alanını terk etti. 

Son görüşmede, ödenmeyen bir aylık maaşlarının ödeneceğini ve geri kalan ücretlerinin zaman içerisinde ödeneceğini söyleyen işveren, işçilerin direnişte bulunduğu şantiyede dört öğün verilen yemeği iki öğüne düşürmüştü. 

Ne olmuştu?

Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı projelerinden biri olduğu söylenen ve 3.7 milyar TL değerindeki Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatında çalışan işçiler üç aydır ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı.

Tünel inşaatını yürüten şirketlerden Bayburt Group’un taşeron şirketinde çalışmakta olan E-Berg Mekanik A.Ş. işçileri, maaşlarını alamadıkları için işe çıkmama kararı aldı.

E-Berg Mekanik A.Ş. bünyesinde çalıştıklarını söyleyen işçiler, bununla birlikte Özgün Mekanik adına iş yapıldığını ve onun da bir üst firma olarak Bayburt Group’a bağlı olduğunu, bu nedenle de ücretlerini almak istediklerinde alt/üst işveren karmaşasında sonuç alamamıştı. 

Devrimci Yapı İşçileri Sendikası üyesi işçiler, iki-üç aydır çalışmakta olan işçilerin yanı sıra, dört yıldır çalışmakta olan işçiler olduğunu, işçilerin tazminatlarını ödememek amacıyla kendilerinin bırakıp gitmeleri için oyalandıklarını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.