Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun tahliye edildi

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun hakkında adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi kararı verildi. Hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenen Uzun’un duruşması kasım ayına ertelendi.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım” suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma kasım ayına ertelendi. Uzun’un bugün cezaevinden çıkması bekleniyor. 

Uzun, 26 Nisan 2019’da gözaltına alınmıştı. Uzun’un, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” ve “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım” suçlarından 1 yıl 2 aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenmişti.

İddianamede, “Uzun’un ifadelerinin, FETÖ mensuplarınca planlandığı bilinen ve kısaca yargı darbesi olarak adlandırılan 17-25 Aralık sürecinde kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik kullanılan ifadelerle aynı” olduğu ileri sürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.