Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020’de Trump’a karşı yarışmak isteyen isteyene: Demokratların 21. aday adayı çevreci milyarder Tom Steyer oldu

ABD’de 2020’de yapılacak başkanlık yarışı için Demokrat Parti aday adayları arasına bir yenisi daha eklendi. Fon yöneticiliğiyle edindiği serveti iklim değişikliği ile mücadele amaçlı çalışmalara aktaran Amerikalı milyarder Tom Steyer de bugün aday adaylığını açıkladı.

Kendisini “büyük şirketlere karşı taban hareketleri yürütüp, halk adına sonuç almış” biri olarak tanıtan Steyer kampanya videosunda da “büyük şirketlerin ABD siyaseti üzerindeki nüfuz ve etkisini” silmeyi vaat etti.

Steyer son birkaç yıldır Demokrat Parti’nin en önemli bağışçıları arasında yer alıyordu. 62 yaşındaki Steyer geçen yıl ise Başkan Trump’ın görevden azledilmesi amacıyla başlatılan bir hareketin yüzü olmuştu. Steyer kampanya videosunda azil konusuna yer vermiyor, hatta Trump’ın adını dahi anmıyor.

Demokrat Parti’den 2020’de Trump’a karşı yarışmak istediğini açıklayan 21. aday adayı olan Steyer, kampanyası için kişisel servetinden 100 milyon dolar harcayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.