Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun Anıtkabir davetine AKP’den yanıt: “Müsait olanlar gidecektir”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerinin ardından Anıtkabir ziyaretini cuma günü yapacak. Anıtkabir’e İBB olarak gerçekleştirilecek kurumsal bir ziyaret için CHP ve İYİ Parti grubundan olumlu cevap gelirken AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “Çağrı bize ulaştı, aramızda konuşmadık. Müsait olan belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz gidecektir” dedi.

Ekrem İmamoğlu, cuma günü İBB Meclisi üyeleri ve belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ziyaret, cuma sabahı saat 08.00’de Aslanlı Yol’dan başlayacak, İmamoğlu ve beraberindekiler, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak.

Tüm belediye başkanları ve meclis üyeleri çağrıldı

İmamoğlu, Anıtkabir için davetin 39 ilçe belediye başkanına ve meclis üyelerinin tamamına yapıldığını söyledi ve “Özellikle protokol saat diliminde Anıtkabir’de izinlerimiz alındı. Şu an CHP ve İYİ Parti grubu dışında bildiğim kadarıyla bize katılım konusunda ulaşan bilgi yok” diye konuştu.

“Müsait olan gidebilir”

Konuyla ilgili ulaştığımız AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise çağrıdan haberdar olduklarını vurguladı ve “Aramızda konuşmadık. Müsait olan belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz gidecektir” dedi.

Ben hiç çağrılmadım”

“Gelip gelmemek diğer meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarının tercihi. Ama biz orada olacağız. Kurumsal bir başlangıç için orada olacağız. Seçilmişlerle beraber Ata’mızın huzurunda, ülkemize, maneviyatıyla beraber bir söz vereceğiz” diyen İmamoğlu, pazartesi günü verilen yemeğe AKP’li ilçe belediye başkanlarının katılmamasını ise şöyle değerlendirdi:

“5 yıl boyunca aynı şeyi yapacağız. 5 yıl boyunca davet edeceğiz. 5 yıl boyunca gittiğimiz her ilçede belediye başkanını, gittiğimiz sokağa, mahalleye çağıracağız. Gelip gelmemek kendi tercihleri. Eşlik edip etmemek kendi tercihleri. Ben olsam giderdim. Benim dönemimde, benim ilçeme Büyükşehir Belediye Başkanı hiç gelmedi. Hiç beni aramadı. Ve ben buna çok üzülüyordum. Sadece bir 15 Temmuz ile ilgili bir gece töreni yapıldı. O da Esenyurt, Beylikdüzü arasında. Bir tek oraya çağrıldım. Oraya da gittim. Onun dışında hiç gelinmedi, hiç çağrılmadım. Ama ben bunu bir başka belediye başkanına yaşatmayacağım. Tersini yaşatmak istiyorlarsa vatandaş onun hesabını sorar. Onun için benim önerim, bir arada iş üretmek ve çalışmak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.