Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netizen (153): Widgate içerik yönetimini kolaylaştırıyor

Sosyal medya yönetiminin en önemli süreçlerinden birisi içerik yönetimidir. İçeriğin oluşturulması, medya türünün seçilmesi, içeriğin belirli bir takvime göre ayarlanması gibi birçok alt değişkeni olan içerik yönetimi sosyal medya uzmanlarının en çok zorlandıkları alanlardan birisi konumdadır. Özel günlerde içerik üretme, içeriğin ülke ve kültüre göre değişiklik göstermesi, yönetici kontrolü ve onayı gibi zaman alan ve bazen atlanan püf noktaları sosyal medya çalışmasını aksatabilmektedir.

İşte bu tip sorunları en aza indirecek yapay zeka destekli sosyal medya yönetim uygulaması Widgate kullanıcılarına büyük kolaylık sağlamayı vaat ediyor. İTÜ Çekirdek bünyesinde geliştirilen Widgate, yapay zeka desteği ve sektörün ihtiyacını karşılayacak algoritmasıyla sosyal medya yönetiminde yeni bir dönem başlatacak.

Widgate ile içerik takvimi hazırlamak artık çok kolay

Kullanıcılarına sunduğu içerik takvimi hazırlama özelliği ile zamana ve mekana uygun içeriklerin oluşturulmasını sağlıyor. Örneğin, Türkiye hedefli sosyal medya yönetimi yapan bir ajans, Widgate’i kullanarak Türkiye’nin sosyal ve kültürel konumuna göre içeriklerini hazırlama imkanı buluyor.

Dini ve milli bayramlar, önemli günler gibi özel içeriklerin oluşturulması gereken zamanlarda kullanıcılarına uyarı veren ve bu içerikler için fikir de sunan Widgate, hem içerik oluşturan sosyal medya uzmanına zaman kazandırıyor hem de içerikleri denetleyen yöneticilere büyük kolaylık sağlıyor.

İçerik öneri sistemi

Oluşturulan ülke veya sektör odaklı içerik takvimleri ve Widgate kullanıcılarının oluşturduğu içeriklere ek olarak Widgate kendi içerik öneri sistemi sayesinde sürekli olarak kullanıcılarına içerik fikri önerisinde bulunuyor. Widgate kullanıcıları bu sayede bugün ne paylaşsam derdinden kurtulmuş olursunuz.

Başka ülkeler için de benzer şekilde öneriler sunabilen Widgate, yapay zeka destekli altyapısı ile orta ve uzun vadede hava durumu, kriz anı gibi durumlarda uyarılar da sunabilecek ve içerik fikirleri de sağlayacak.

Global düzeyde içerik üretimi

Sadece Türkiye değil dünya çapında birçok ülkeye yönelik içerik fikri üretebilen Widgate bu ülkelere ek olarak sağlık, gıda, teknoloji, donanım, bilişim teknolojileri ve hazır giyim kategorilerinde de içerik fikri üretebiliyor.

“Sosyal medya yönetiminde kolaylık sağlayacağız”

Kurucusu ve yöneticisi Salih Çaktı, ürün ile ilgili olarak; “Tüm şirketler ve reklam ajanslarının sosyal medya süreçlerinde yer almak ve hedef kitle odaklı doğru içerik fikrinin üretilmesine destek olmak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu. “Widgate 2019 Ekim ayı itibariyle tüm dünyaya içerik fikri üretecek konuma gelecek.” diyerek Widgate’in önemine dikkat çeken Çaktı, sosyal medya yöneticilerine ve ajanslarına fayda sağlamayı umduklarının altını çizdi.

Widgate’e üye olarak içerik takvimi hazırlamak ve ilk deneyimleyenlerden olmak için widgate.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.