Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sadece 3 günde 25 orman yangını

Son üç gündür Türkiye genelinde özellikle Muğla’nın Dalaman ve Fethiye ilçelerinde başlayan ve bir kısmı hâlâ kontrol altına alınamayan yangınlar konuşuluyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre son 3 günde 25 orman yangını meydana gelmiş ve bunlardan dördü kontrol altına alınamamış. Son 48 saatte orman yangını çıkan şehirler arasında Muğla, Karaman, Şırnak, İzmir, Adana, Mersin, Isparta yer alıyor.

https://cbsuygulama.ogm.gov.tr/yangin/

Yangınların çoğu kısa sürede söndürülse de özellikle Muğla’nın Fethiye ve Dalaman ilçelerine yayılan yangında hektarlarca orman yok oldu. Orman yangını haberleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

Mikrofesto kanalıyla adını duyuran YouTuber Enes Şahin Twitter’dan, ”Ağaç dikme bayramı ilan edilsin’‘ çağrısı yaptı, çağrı kısa sürede büyük destek buldu:

https://twitter.com/thegranadaco/status/1148619015297875970?s=20

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.