Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Avengers: Endgame”, sinema tarihinin en çok kazandıran filmi oldu

Avengers serisinin son filmi olan “Avengers: Endgame”, nisan ayından bu yana tam 2.9 milyar dolar gişe yaptı ve tüm zamanların en çok para kazandıran filmi unvanını eline geçirdi. Film, gösterime girdiği ilk hafta sonunda 1.2 milyar dolar hasılat yaparak zaten rekoru kıracağının işaretini vermişti.

Avatar’ın on yıllık rekoru kırıldı

Eski rekor 2.79 milyar dolar hasılat ile James Cameron’un “Avatar” filmindeydi. Avatar rekoru 10 yıldır elinde tutuyordu.

“Avengers: Endgame” sadece gişede büyük başarı kazanmakla kalmadı, film aynı zamanda eleştirmenlerinden de büyük övgü aldı. Örümcek Adam, Demir Adam, Hulk, Karınca Adam, Kaptan Marvel, Karadul gibi kahramanların anlatıldığı film, Marvel’in süper kahramanlar serisinin 22’nci, Avengers serisinin ise dördüncü filmi.

Aslan Kral’ın gişe performansı merakla bekleniyor

Geçen hafta sonu gösterime giren “Aslan Kral” da gişede büyük başarı gösterdi ve sadece ABD’de, ilk hafta sonunda 185 milyon dolar hasılat yaptı. Böylece Disney’in vizyona girdiği ilk üç günde en çok başarı kazanan yeniden çevrim filmi olan Aslan Kral, ABD’de temmuz ayı içerisinde en yüksek gişe hasılatına ulaşan film oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.