Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

51 yıl önce, 52 mürettebatıyla kaybolan Fransız denizaltısı bulundu

1968 yılında bilinmeyen sebeplerden ötürü Fransa’nın Toulon şehri açıklarında kaybolan Minerve Fransız denizaltısı, Ocean Infinity adlı Amerikan şirketine ait bir tekne tarafından bulundu.

Geçen pazar günü Toulon’un 45 kilometre açığında 2 bin 370 metre derinlikte, gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı bir araştırma sonucu ulaşılan denizaltının battıktan sonra üç parçaya ayrıldığı görüldü.

Minerve battığı gün gazetelerin manşetindeydi.

Minerve 52 denizciye mezar oldu

51 yıl önce nedeni hâlâ bilinmeyen bir şekilde 52 kişilik mürettebatıyla batan denizaltının bulunması için uzun süre boyunca sayısız girişim oldu. Bu yıl Minerve’de hayatını kaybedenlerin yakınlarının talepleri üzerine, arama çalışmaları yeniden başladı. Minerve’in komutanının oğlu André Fauve geminin bulunmasını, “çok duygusal bir an” olarak niteledi. Fauve, “Birçok kişi arama sırasında beni desteklediğini söyledi, çünkü yalnız hissetmemi istemediler ama bulunacağına inanmadılar” dedi.

Minerve bir liman ziyaretinde.

Ailelerin buruk sevinci

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, denizaltının bulunduğunu Twitter mesajıyla duyurdu. Parly, “Minerve’i bulduk. Bu bir teknik başarı. Kalbim çok uzun bir zamandır bu anı bekleyen ailelerle birlikte” dedi.

Fransa Savunma Bakanı Parly, Minerve denizaltısının bulunmasını Twitter’dan duyurdu.

Kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınları şimdi enkazın incelenmesiyle kazanın sebebinin bulunmasını umuyor. Gelen ilk raporlar, denizaltının batmadan önce dümen sorunları yaşamış olabileceğine işaret ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.