Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu: “İktidar Suruç Katliamı’nı unutturmaya çalışıyor”

Suruç Katliamı’nın dördüncü yılı vesilesiyle geçen cumartesi günü İstanbul Kadıköy’de anma yapmak isteyenlere güvenlik güçleri müdahale etti. Cumartesi günü yaşanılanları CHP İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu Medyascope’a anlattı. Her iki isim de iktidarın Suruç’ta yaşanan intihar saldırısını toplumsal hafızadan silmeye çalıştığını belirtti.

Ali Şeker, “Polisin görevini yapmaması hatta istihbaratın göz yumması neticesinde meydana gelen bir katliam. 33 yurttaşı biz orada kaybettik, çok sayıda sakat kalan oldu ve bunu unutmamak, unutturmamak her sorumlu yurttaşın görevi. Ama bu unutturmama çabası birilerini rahatsız ediyor ve acılarını anmak isteyen, yenileri tekrarlanmasın diye bunu unutturmak istemeyenlere karşı pervasızca bir müdahale oldu” dedi. 

Sezgin Tanrıkulu da cumartesi günü yaşananları anlatırken şöyle konuştu: “Anayasa’da toplantı, gösteri ve ifade özgürlüğü temel hak. Önceden izin almaksızın, şiddete başvurmadan bütün yurttaşların bu hakkı güvence altına alınmıştır. Ama buna rağmen IŞİD’in vahşice öldürdüğü insanların anması gerçekleştirilemedi maalesef. Katliamda ölenlerin anısına saygısızlık aynı zamanda bu. Hükümet ve onun talimatıyla hareket eden güvenlik güçleri saygısızca, özen göstermeden bu anmayı engellediler.”

Geçen cumartesi günü, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta yaşamını yitirenleri anmak isteyenlere güvenlik güçleri müdahale etti. Bu müdahalede 22 kişi gözaltına alındı, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker vücutlarına plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise biber gazından etkilendi. 

20 Temmuz 2015’te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla çocuklara oyuncak ve günlük ihtiyaç malzemeleri götürmek için Suriye’nin Kobane kentine gitmek isteyen gençler, Urfa’nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaparken bombalı saldırıya uğradı. IŞİD’in üstlendiği saldırıda 33 kişi yaşamını yitirdi, 76 kişi yaralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.