Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor’un forma tanıtım videosunu Ulaş Özdemir değerlendirdi: “Bu tür hikayeler ancak bir futbol şehrinden çıkar”

Trabzonspor Kulübü, yeni sezonda giyilecek formayı 19 Temmuz’da bir tanıtım filmiyle taraftarın beğenisine sundu. Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür’ün de yer aldığı tanıtım filmi kısa sürede herkesin ilgisini çekti.

Tanıtım filminin hikâyesini ve etkilerini Trabzonspor Kulübü Medya İletişim Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir ile konuştuk.

Tanıtım filminde Trabzonspor altyapısından çocuklar rol aldı.

Ulaş Özdemir, Trabzonspor Kulübü tarafından hazırlanan tüm tanıtım filmlerinin medya ve iletişim birimi tarafından yapıldığını ve ajanslara verilmediğini vurguladı. Trabzon için “keşan” motifinin önemini anlatan Özdemir, tanıtım filmini yaklaşık 10 gün içinde çektiklerini belirtti. Özdemir, “Arkadaşlarımızla beraber bir hikâyeye ihtiyacımız vardı. ‘Keşan’ buraya özgü bir motif olduğu için onun anayurdu Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde bir köye gittik. Köyde bir ‘keşan’ dokuma tezgahı bulduk ve onun hazır hale gelmesi için yaklaşık 10 günlük bir süre geçti. Çünkü 110’a yakın ipliğin o tezgaha geçirilmesi gerekiyordu. 10 gün içerisinde biz de bir hikâye yazdık” dedi. 

Tanıtım filminde anne karakterini oynayan kişinin köyden bir vatandaş, çocukların ise Trabzonspor’un altyapısından olduğunu söyleyen Özdemir, takımlarının oyuncusu Abdülkadir Ömür’ün de Çarşıbaşılı olduğu için tanıtım filminde rol aldığını belirtti. Özdemir ayrıca, bu tür hikâyelerin ancak Trabzon gibi futbol şehirlerinden çıkabileceğini vurguladı.

İki günde 30 bin forma satıldı 

Kulüp, tanıtım videosu yayımlandıktan bir gün sonra, formaların TS Club ve online mağazada satışa sunulacağını açıkladı. Gri forma, 299 TL’ye satılıyor. İki gün içinde 30 bin forma satıldığını söyleyen Özdemir bunun kulüp tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Trabzonspor Kulübü’nün YouTube hesabında 23 Temmuz itibariyle 149 bin izlenen tanıtım filmi, Twitter hesabında ise 9 milyonu aşmış durumda. 

Tanıtım filmine ilgi büyük 

Trabzonspor’un yeni sezonda giyeceği gri forma için yaptığı tanıtım videosuna sadece Türkiye’den değil dünyadan da tebrikler geldi. Dünyaca ünlü futbolcular ve dünyanın dört bir yanından futbol hesapları Trabzonspor’un bu videosu için beğenilerini sosyal medyadan dile getirdi. Bunların arasında Barcelona’da oynayan Gerard Pique ve Barcelona kulübü de vardı. Ulaş Özdemir Türkiye’den ilgi görmeyi beklediklerini fakat dünya çapında bu kadar yayılmasını beklemediklerini belirtti. 

https://twitter.com/3gerardpique/status/1152560297514819585

Söyleşinin tamamı için: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.