Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’de iki yeni atama: Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de kadın yönetici

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne İBB içinden bir isim olan Tülün İnal’ı, Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı’na da Erol Özgüner’i atadı.

Tülün İnal kimdir?

Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne getirilen Tülün İnal, 1962 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1978 yılında Levent Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümüne girerek 1982 yılında mezun oldu. İBB’de 1 Temmuz 1983 tarihinde işbaşı yapan İnal, 1985-1992 yılları arasında, Harita İmar Uygulama Şefi, Harita Müdür Yardımcısı ve Harita Müdürü olarak hizmet verdi.

1992-2000 arasında ise Şehir Planlama (Nazım Plan) Müdürlüğü’nde 1/50000 ölçekli plan ve İstanbul Ulaşım Master Planları’nın yapımında görev aldı. 2001-2017 arası Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nde Harita Şefliği yapan İnal’ın, 2017-2019 arasındaki görevi de Yapı Kontrol Şefliği’nde Teknik Elemanlık oldu.

İnal, uzun yıllardan beri Sarıyer’de Kooperatif Yönetim Kurulu üyeliği ve Sarıyer Bölgesi Üst Birlik Kooperatifler Birliği’nde Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne 17 Temmuz 2019 günü atanan İnal, iki çocuk annesidir.

Dr. Naim Erol Özgüner kimdir?

Dr. Naim Erol Özgüner, 1971’de İstanbul’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden mezuniyetinden sonra aynı bölümde yüksek lisans ve doktora çalışmasını tamamlayarak doktor unvanı almaya hak kazandı. Sonrasında Bilgi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans (MBA) eğitimini tamamladı.

Dört yıl Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde asistanlık ve Üniversite Dış İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüttükten sonra, 2000 yılında Turkcell İletişim Hizmetleri Şirketi’nde GSM Hücre Planlama Mühendisi olarak göreve başladı. Turkcell Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Gürcistan ve Belarus’taki GSM şebekelerinin tüm elektronik ve IT sistem altyapılarının kurulması ve yönetilmesi projelerinde üst düzey yönetici olarak rol aldı, son olarak Turkcell sabit ve mobil şebeke operasyonları bölümünü yönetti.

Özgüner, Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı’na atanmadan önce büyük veri, veri analitiği, yapay zekâ ve makine öğrenmesi konularında çalışan CF Telekom firmasında genel müdürlük görevini sürdürüyordu. Bir kız çocuğu babası olan Özgüner, İngilizce bilmektedir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.