Özsüt işçileri, ödenmeyen maaşları için Kadıköy’de eylem yaptı. Polisin müdahale ettiği eylemde 22 kişi gözaltına alındı.
Özsüt çalışanları yaklaşık iki buçuk aydır maaşlarını alamadıkları için temmuz ayı başından itibaren eyleme başladı. İşçiler, maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü üzerine 17 Temmuz’da eylemlerini sonlandırdı.
İşçilerden ikisinin haklarının verilmemesi üzerine eylemlerine devam etme kararı alan işçiler, Kadıköy Özsüt şubesi önünde toplandı. Eyleme polis müdahale etti, 22 işçi gözaltına alındı.

İşçiler eylemlerine devam edecek
İşçiler İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin ardından gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan işçiler adına açıklamada bulunan Umut Marangoz, “Biz davamızda haklıyız. Hakkımızı almak için polisin sert müdahalesiyle karşılaştık. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Emeğimize, hakkımıza, alın terimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Marangoz, eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek, bugün saat 17:00’de Kadıköy Özsüt şubesi önündeki eylem için çağrı yaptı.







