Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sergen Yalçın ve Yeni Malatyaspor’un Avrupa serüveni başlıyor

Geçtiğimiz sezonu 5. bitirerek Avrupa potasına giren Yeni Malatyaspor, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde boy gösterecek.

Yeni Malatyaspor’da ligin bitmesinin ardından göreve Alanyaspor’dan Sergen Yalçın getirildi. Geçtiğimiz sezonu yaşanan olumsuzluklara rağmen (Kayserispor deplasmanından dönerken futbolcuları taşıyan minibüsün kaza yapması ve Çekyalı oyuncu Josef Sural’ın hayatını kaybetmesi) Alanyaspor ligi 9. sırada tamamladı. Sergen Yalçın Alanyaspor’daki performansı ile teknik direktörlük kariyerinde de kamuoyunun takdirini kazandı.

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Yeni Malatyaspor ile Avrupa sahnesinde yer alacak olan Sergen Yalçın, galibiyet peşinde.

Yeni Malatyaspor, Avrupa serüvenine 2. ön eleme grubundan başlayacak.

Malatya temsilcisinin gruplara kalabilmesi için üç eleme turunu geçmesi gerekiyor. Yeni Malatyaspor’un rakibi Olimpija Ljubljana’nın ise Slovenya Ligi’nde altı şampiyonluğu bulunuyor. Olimpija, Maribor’un ardından ligin en başarılı ikinci ekibi konumunda.

Malatya şehrinde de 16 yılın ardından bir Malatya takımının Avrupa sahnesinde boy göstermesinin heyecanı yaşanacak. Yeni Malatyaspor Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20:00’de başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.