Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Av. Meriç Eyüboğlu ile söyleşi: “AYM’nin Barış Akademisyenleri’yle ilgili vereceği karar, Türkiye’nin ifade özgürlüğü sınavı için kritik”

2016 yılının Ocak ayında bir grup akademisyenin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalaması sonrası akademisyenler ve destekçilerine yüzlerce dava açıldı. Çok sayıda akademisyen OHAL KHK’leriyle ihraç edildi, bazıları hapse girdi.

Akademisyenler haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. AYM, ilk 10 başvuruyu incelemeye karar verdi. AYM’den çıkacak karar öncesi Avukat Meriç Eyüboğlu’yla konuştuk. Eyüboğlu, AYM kararının Türkiye’nin mevcut hukuk sistemi ve ifade özgürlüğüyle sınavı açısından kritik olduğunu söyledi. Eyüboğlu ayrıca, bu konunun ifade özgürlüğü üzerinden tartışıldığını fakat aynı zamanda akademisyenlerin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, AYM’nin bunu dikkate alması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.