Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KESK’in yürüyüşüne polis müdahalesi: 6 gözaltı

KESK’in, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı önünde gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polis müdahale etti. Altı kişi gözaltına alındı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, beşinci dönem Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmeleri öncesi, dört ayrı koldan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş bugün sona erdi. KESK üyeleri görüşmenin yapılacağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı binasının yakınlarında basın açıklaması yapmak istedi. Polis, açıklamaya izin vermeyerek biber gazı ve copla saldırdı.

Polis, KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, SES Kadın Sekreteri Selma Atabey, Tarım Orkan-Sen Başkanı Hamit Kurt ve Uğur Cephe’yi gözaltına aldı. 

Müdahale sonrası KESK üyeleri, yolu kapatarak Çankaya Belediyesi’ne yürüdü. Çankaya Belediyesi’nin önünde bir araya gelen kitle burada basın açıklaması yaptı. KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, “Çalışma Bakanlığı önünde taleplerimizi dile getirecektik ama polisin müdahalesi ile karşılaştık. Ama yine buradayız ve hakkımız için direneceğiz” dedi.

5 milyon emekçinin aileleriyle birlikte 20 milyonluk kitlenin hakları için sokakta olduklarını söyleyen Gezen, “Sokakları, alanları meydanları emekçilere yasaklayamazsınız” dedi. 

Polis müdahalesi TİS masasında da protesto edildi

Polis müdahalesinin olduğu sırada KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, TİS görüşmelerinin yapılacağı Çalışma Bakanlığı’ndaki salonda müdahaleyi protesto etti. Gürbüz, “Şu anda dışarıda KESK üyelerine polis saldırıyor. Biz buraya taleplerimizi ifade etmek için geldik, üyelerimiz de böyle. Buna izin verilmiyor. Bu masanın da ayıbıdır. En demokratik haktır, müdahaleye engel olunmalıydı” dedi. 

Gürbüz’ün konuşması üzerine Memur-Sen temsilcileri, “Açıklama yapacaksınız dışarıda yapın, burası basın açıklaması yapılacak yer değil” dedi. Bunun üzerine salonda gerginlik yaşandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.