Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten atılan Aliağa Belediyesi işçilerine uluslararası destek

Uluslararası sendikal hareketin haber ve kampanya internet sitesi LabourStart, MHP’li İzmir Aliağa Belediyesi’nden çıkarılan 187 işçinin işlerine geri dönebilmesi için imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI), Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU), Genel-İş Sendikası ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) destek veriyor ve kampanya internet üzerinden imzalanabiliyor.

33 farklı dilde yayın yapan LabourStart.com websitesinin başlattığı kampanyada şu açıklamaya yer verildi:

“İzmir Aliağa Belediyesi, sendika üyelerini hiçbir hukuki dayanak olmaksızın işten çıkartmaktadır. Ayrıca yeni seçilen belediye başkanı, işçileri sendikadan istifa ettirerek başka bir sendikaya üye olmaya zorlamaktadır. Oysa işçiler 1998’den bu yana DİSK/Genel-İş Sendikası’na üye durumdalar. İşten çıkartılan işçi sayısı 24 Temmuz’da 187’ye ulaştı. Belediye işçileri 20 Mayıs’tan bu yana belediye önünde direnişteler. İşe iade, sendikal haklara ve özgürlüklere saygı gösterilmesini talep ediyorlar..

Aliağa Belediyesi’nde ne olmuştu?

31 Mart yerel seçimleri sonrası yeniden belediye başkanı seçilen MHP’li Serkan Acar, Genel-İş Sendikası'na üye 187 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarmaları protesto eden DİSK Genel-İş Sendikası, 20 Mayıs’tan itibaren belediye binası önünde çadır kurarak eylemlerine devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.