Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şubat ayından beri haber alınamayan Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in yakınları: “Zorla kaçırılmalar insanlığa karşı suçtur”

Şubat ayından beri kendilerinden haber alınamayan altı kişiden dördü bulundu. Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in akıbeti ise hâlâ belli değil. Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in eşi Zehra Türkmen, eşlerinden haber alamadıkları için endişe içerisindeler. 

Şubat ayından beri kendilerinden haber alınamayan Salim Zeybek, Yasin Ugan, Özgür Kaya ve Erkan Irmak’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındığı bilgisi ailelerine 28 Temmuz gecesi verilmişti. Sözkonusu dört kişi 10 gündür gözaltında bekletiliyor.

Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’den ise hâlâ bir haber yok. Aileleri Yılmaz ve Türkmen’in akıbetlerinin ne olduğunu merak ediyor. Eşlerini arayan Sümeyye Yılmaz ve Zehra Türkmen, Medyascope’a konuştu.  

“Zorla kaçırılmalar insanlığa karşı bir suçtur”

19 Şubat 2019’da Ankara’daki evinin yakınında başına beyaz poşet geçirildikten sonra arabaya bindirilerek kaçırılan Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, “Hukuki anlamda başvuracak yer kalmadı, artık haber bekliyorum. Ben hâlâ eşimi aramaya devam ediyorum, nerede olduğunu bilmiyorum. Bu endişem dört kişi ortaya çıkarıldıktan sonra ve ailelerin eşleri hakkındaki görüntülerini, fiziksel durumlarını söyledikten sonra daha da arttı. Kendimi çok çaresiz hissediyorum, gitmediğim kapı kalmadı. Zorla kaçırılmalar insanlığa karşı bir suçtur, eşim suçlu olsa bile kaçırılmamalıydı” dedi. 

7 Şubat 2019’da Antalya’da kaçırılan Gökhan Türkmen’in eşi Zehra Türkmen de, “Eşimin üzerine hat alınması, bizim arabanın aynı modeli olan bir aracın sahte bir plakayla Ankara’da dolaşması gibi her şeyi üst üste koyunca eşimin üzerine suç koymaya çalıştıklarını düşünüyorum. Dört kişi bulundu, geriye iki kişi kaldı. Bu durum beni daha da tedirgin etti. Can güvenliği noktasında acaba bir sıkıntı mı var, bir şey mi oluyor diye korku içindeyim” diye konuştu.

Zehra Türkmen, Twitter hesabından eşi kaçırıldıktan bir ay sonra kendisine mesaj geldiğini ve bu mesajda eşinin ellerinde olduğunu, kimyasal madde ile öldürüleceğini söylediklerini de aktardı.  

Cumartesi Anneleri de Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in bulunması için çağrı yapıyor:  

Söyleşimizin tamamını buradan dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.