Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Kaz Dağları’nda: Su ve Vicdan Nöbeti’nin hikayesi

Haber-kurgu: Doğu Eroğlu

Çanakkale’nin Kirazlı beldesindeki Balaban mevkiinde başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti’nde çadırlı nöbet bitse de, protestocular gözlerini Kanadalı Alamos Gold şirketinin açtığı maden sahasından ayırmamakta kararlı. Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi bileşenleri tarafından başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti’ne her gün yüzlerce kişi destek için gidiyor ve madencilik faaliyetlerinin yarattığı tahribatı yerinde görüyor.

Çanakkale’nin temiz su kaynağı Atikhisar Barajı’nın su toplama havzasını kirletebileceği nöbet katılımcılarının en büyük endişelerinden.

İda Dayanışma Derneği’nden Pınar Bilir Akkuş ile Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’a göre, Kirazlı’daki altın madenciliği faaliyetleri önlenemezse Kaz Dağları’nın diğer bölgelerinin de altın madenciliğine hızla açılması son derece muhtemel.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.