Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Güvenli Bölge, YPG, PKK derken ABD askeri Türk topraklarında…

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport.com adlı kişisel blogundaki son yazısında, Türkiye ile ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurmada mutabık kalmasının öyküsünü anlatıp çok sayıda hayati soruyu gündeme getirdi.

Yetkin’in sorularından bazıları şöyle:

  • Amerikan askeri gerçekten PKK’ya karşı ortak mücadele inancıyla mı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Türkiye topraklarına, Şanlıurfa’ya alındı?
  • Müşterek Görev Gücünün komuta merkezi neden asıl harekât alanı olan Suriye’de değil de Türkiye’de Şanlıurfa’da kuruluyor?
  • Görev gücünün komutası kimde olacak? Eğer harekât merkezi Türkiye’de kalacaksa, komutanı Türk mü, Amerikalı mı olacak, yoksa eş-komutanlık sistemiyle mi yönetilecek?
  • Pompeo’nun dediği türden “sürdürülebilir bir mekanizma” oluşturulması ve daha sonra Güvenli Bölge kurulması için bir takvim öngörüldü mü? Yoksa ileride “ABD bizi kandırdı, oyaladı” demeçleriyle mi karşılaşacağız?
  • AK Parti–MHP ortaklığı ABD’nin YPG/PKK’ya karşı Türkiye’yle birlikte mücadele edeceğine gerçekten inanıyor mu?

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.