Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yahudi soykırımından kurtulmuş 92 yaşındaki Klara’nın öyküsü: “Sana Bir Mesajım Var”

Yönetmen ve müzisyen Matan Rochlitz, Yahudi soykırımından kurtulmuş 92 yaşındaki bir kadının olağanüstü öyküsünü “Sana Bir Mesajım Var” adlı kısa bir belgeselle anlatıyor. İsrail’in Tel Aviv kentindeki evinde buluştuğu Klara’nın, o karanlık, o korkunç günlere geri dönüp anılarını paylaştıktan sonra, bir anda boşluk duygusuna kapılmış gibi gerçek yaşını göstermeye başlaması, Rochlitz’te suçluluk duygusu uyandırmış. Ama diyor ki, “Soykırımdan hayatta kalmayı başarabilmiş olanlarla konuşabilecek son kuşağız; bu da bize bu acıların asla unutulmaması için büyük bir sorumluluk yüklüyor.” Klara’nın hikayesi insan olmaya ve her şeye rağmen insan kalmaya dair çok şey anlatıyor. New York Times’da yayınlanan bu 12 dakikalık belgeseli Türkçe altyazılı olarak sizinle paylaşıyoruz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.