Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP heyeti, Latin Amerika turunun ilk durağı Uruguay’da Ermeni toplumuyla bir araya geldi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, Latin Amerika ülkelerini ziyaret ediyor. Ziyaretlerine 12 Ağustos’ta Uruguay’dan başlayan Paylan ve Günay, önce ülkenin başkenti Montevideo’da Ermeni Az. Nerses Şnorhali Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. Burada 1915 Olayları kurbanları anısına çiçek bırakıp saygı duruşunda bulunan milletvekilleri, daha sonra Uruguay Ermeni toplumu temsilcileriyle görüştü.

Görüşmeyi Twitter hesabından paylaşan Garo Paylan, Uruguay’da 20 bin Ermeni’nin yaşadığına dikkat çekerek, Anadolu Ermenisi üç kardeşin memleketlerini görmek istediklerini aktardı:

“Dünyanın öte ucu Uruguay’da yirmi bin Anadolulu Ermeni yaşıyor. Onlardan, ‘Maraşlı olsun çamurdan olsun!’ diyen bu üç kardeşin en büyük hayali ölmeden Maraş’ı görmek. Hadi Maraşlılar, hemşerilerinizin hayalini gerçekleştirelim.”

HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da Paylan’a, “Bir Maraşlı olarak hemşehrilerimizi memleketimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız” tweetiyle yanıt verdi. 

Paylan ve Günay, eski Uruguay Devlet Başkanı Pepe Mujica ile de görüştü. Paylan, Mujica ile çekilmiş bir fotoğrafını, “Cumhurbaşkanlığı döneminde de şimdi de mütevazı evinde oturmaktan vazgeçmedi. ‘Bizim bin odalı Saray’da oturan Cumhurbaşkanımız var’ dedim. Utandım…” ifadeleriyle tweetledi.

HDP milletvekilleri, 24 Ağustos’a kadar Arjantin, Brezilya, Şili ve Uruguay’da ziyaretlerini sürdürecek. Paylan ve Günay ayrıca, Türkiye’deki azınlıkların durumuna ilişkin etkinliklere katılıp konuşmalar yapacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.