Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter ve Facebook: “Çin, Hong Kong’taki protestoların meşruiyetini baltalıyor ve yanlış bilgi yayıyor”

Twitter ve Facebook, Çin hükümetinin Hong Kong’da devam eden protestolarla ilgili Çin halkını yanlış bilgilendirdiğini iddia etti.

İki sosyal medya devinin dün yaptıkları açıklamalara göre, Çin hükümetinin bu tutumunun nedeni Hong Kong’daki protestoları zayıflatmak istemesi. Pekin bu amacına ulaşmak için, protestocuları terörist olarak gösteren paylaşımlar yapan birçok hesabı faaliyete geçirdi.

Hesaplardan, Hong Kong’daki protestocuların cihadcı gibi montajlandığı ve altında “IŞİD savaşçılarından ne farkı var?” yazan paylaşımlar yapıldı.

Çin, Hong Kong’daki prostestoları daha önce “yarı terör” faaliyeti olarak değerlendirmişti.

Twitter, Çin’de tespit ettikleri bu durumun ardından, devlet destekli şirketlerden reklam almama kararı aldı.

Twitter’dan pazartesi yapılan açıklamada, Hong Kong’daki protesto gösterilerine yönelik devlet destekli bir dezenformasyon kampanyasının ortaya çıkarıldığı ve “Çin hükümetinin, kasıtlı olarak Hong Kong’daki siyasi anlaşmazlıkların üstünü örtmeye çalıştığı, protesto hareketinin meşruiyetini ve siyasi amaçlarını baltalamaya çalıştığı için” yüzlerce hesabın kapatıldığı belirtildi.

Çin’deki 936 hesabı kapatıp, 200 bin hesabı donduran Twitter ayrıca, Çin’de tespit ettikleri bu durumun ardından, devlet destekli şirketlerden reklam almama kararı aldı.

Twitter ve Facebook, 2009’dan beri Çin’de yasaklı bir site statüsünde ancak ülkede VPN (Sanal Özel Ağlar) aracılığıyla Twitter’a giriş sağlanabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.