Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bireysel silahlanma: 10 yaşındaki Selin Cebeci maganda kurşunuyla öldü, organlarıyla altı kişiye hayat verdi

Bireysel silahlanmanın son kurbanı 10 yaşındaki Selin Cebeci.

Cebeci’nin cenazesi İstanbul Aksaray’daki Murat Paşa Camii’nde kılınan öğle namazından sonra defnedildi. Cenaze töreni sırasında anne Sinem Cebeci ve baba Serkan Cebeci güçlükle ayakta durdu.

Selin, yaz tatilini geçirmek için ailesi ile birlikte Balıkesir’in Erdek ilçesine gitti. 12 Ağustos’ta ailesiyle birlikte gittiği eğlence mekanını Erdem Turan isimli bir saldırgan pompalı tüfekle bastı çünkü bir gün önce mekânın güvenlik görevlisi Emrah Saltık ile tartışmıştı.

Saldırganın mekânın içinde rastgele ateş açması nedeniyle tüfekten çıkan saçmalar Selin’in vücuduna isabet etti. Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Selin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cebeci’nin organları, ailesinin kararıyla bağışlandı.

Selin ile birlikte 46 yaşındaki Mehmet Solaklar da yaşamını yitirdi. Olayda Selin’in annesi Sinem Cebeci ve babası Serkan Cebeci’nin aralarında yer aldığı 13 kişi de yaralandı.

Silahlı saldırgan Erdem Turan, Turan’ı olay yerine getiren taksici Kader Kan ile arkadaşı Ogün Akgün tutuklandı.

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele eden Umut Vakfı’nın Türkiye Silahlı Şiddet Haritası 2018 raporuna göre son bir yılda silahlı şiddet olayları en çok Marmara Bölgesi’nde yaşandı ve 2015’e kıyasla bu bölgede silahlı şiddet olayları yüzde 88 arttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.