Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hukuksuzluğu Adalet Bakanı ile Yargıtay Başkanlığı da teyit etmişti: Cumhuriyet davasının altı mahkûmu, Kandıra’da adalet bekliyor!

Cumhuriyet gazetesi davasında İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Nisan 2018’de bir kısım sanığa beş yıldan fazla, bir kısım sanığa da beş yıldan az hapis cezası vermişti. Cezası beş yıldan fazla olanlar temyiz için Yargıtay’a, cezası beş yıldan az olanlar ise temyiz için istinaf mahkemesine girmişti. İstinaf mahkemesi 19 Şubat 2019’da kararı onadı ve Hakan Kara, Önder Çelik, Güray Öz, Musa Kart, Av. Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper, hapis cezalarının kalan kısmını çekmek üzere 25 Nisan 2019’da, Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki Kocaeli 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na girdi.

Ancak bu altı eski Cumhuriyet gazetesi çalışanının cezaevine girmesi ile mesele bitmiyor. Dosyası halen Yargıtay’da bulunan diğer Cumhuriyet gazetesi davası sanıklarının temyiz başvurularının henüz sonuçlanmamış olması, cezaevine girenler aleyhine bir haksızlık doğuruyor. Kafalardaki soru şu: “Ya Yargıtay, beş yıldan fazla hapis cezası alanların mahkûmiyet kararlarını yanlış bulursa veya sanıkları suçsuz bulursa?” O zaman halen cezaevinde bulunan, beş yıldan az cezaları istinaf mahkemesi tarafından onanmış altı eski Cumhuriyet çalışanının durumu ne olacak? Üstelik Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Yargıtay Başkanlığı bu tuhaflığa dikkat çekmiş ve düzeltilmesini istemişken.

Halen cezaevinde bulunan altı eski Cumhuriyet gazetesi çalışanından, gazetenin eski icra kurulu üyesi ve yazarı Hakan Kara’nın 39 yıllık arkadaşı, Medyascope Yayın Koordinatörü Sedat Pişirici, bugün Kocaeli 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na giderek Kara’yı ziyaret etti.

Kamera-kurgu: Tamer Durak
Çizimler Tarık Tolunay


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.