Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Kayınbiraderi tarafından cinsel ve fiziksel tacize uğradı, yetmedi balta ile yaralandı

Türkiye’de kadınlar hemen her gün erkek şiddetine maruz kalıyor, yaralanıyor ya da katlediliyor. Leyla Köse, erkek şiddetine maruz kalan kadınlardan yalnızca biri. Kayınbiraderi Savaş Orhan Köse tarafından balta ile yaralanan Leyla Köse, sonunun Emine Bulut gibi olmasından korkuyor. 

Zonguldak’ta yaşayan Leyla Köse, kayınbiraderi Savaş Orhan Köse tarafından fiziksel ve cinsel tacize maruz kalıyordu. 18 Ağustos’ta Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Gökçetabaklar Köyü’nde, evine doğru yürüyen Leyla Köse’nin önü, kayınbiraderi Savaş Orhan Köse tarafından arabayla kesildi. Ardından Leyla Köse’ye tekme ve baltayla şiddet uygulamaya başlayan Köse, Leyla’nın ağabeyi Turgut Köse’nin gelmesiyle kaçtı. Yaralanan Leyla Köse, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kolundan ameliyat oldu, 27 Ağustos’ta yatırıldığı hastaneden taburcu edildi. Savaş Orhan Köse ise ilk etapta gözaltına alındı ancak daha sonrasında ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

“Sonum Emine Bulut gibi olacak

Kayınbiraderi ile aynı köyde yaşayan Leyla Köse, can güvenliğinden endişe ettiği için kent merkezinde yaşayan kızının yanına sığındı. DHA muhabiri Gürkan Gündoğan’a konuşan Köse, can güvenliğinden endişe ettiğini dile getirdi: 

“Evlerimiz yan yana. Bir süredir görüşmüyorduk. Bizi rahatsız ediyordu. İşi yok, çalışmıyor. Eşimle ben, şikayetçi olduk. Bana fiziksel ve cinsel tacizde bulunuyordu. Şikayet ettiğimde ‘Kanıtın var mı?’ diyorlar. Bana bunu yapan kayınbiraderim elini kolu sallayarak geziyor. Sonum Emine Bulut gibi olacak. Psikolojim ve ruhsal durumum bozuldu. Bana bunu yapma yetkisini ona kim verdi? Savcı bırakıyor. Kadınların artık sesi duyulsun. Evime gidemiyorum. Kızımın evine sığındım.”

“Destek bekliyorum”

Leyla Köse’nin bu açıklamalarının ardından Çaycuma Başsavcılığı, Savaş Orhan Köse hakkında yakalama kararı çıkardı. Köse, jandarma tarafından tekrar gözaltına alındı ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Leyla Köse ise, kendisine fiziksel ve cinsel tacizde bulunan, yaralayan kişinin tutuklandığına sevindiğini ancak endişelerinin ve korkularının arttığını da belirtti. Leyla, “Geride kalan birlikte yaşadığı kadın, bana karşı çok öfkelendi. Bana bir şey yaptırmasından korkuyorum. Aileden bazı kişileri arayıp, davayı geri çekmemi, şikayetimden vazgeçmem için baskı yapıyorlar. Ben şikayetimden asla vazgeçmiyorum. Bu konuda da destek bekliyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.