Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: “İmamoğlu’nun kayyuma tepkisi kıymetli ama anlık olmamalı ve muhalefet, inisiyatif almaya devam etmeli”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’a yaptığı ziyareti Medyascope’a değerlendirdi. Temelli, “ Sadece İmamoğlu değil, Türkiye’deki bütün belediye başkanları, seçilmişler bir tepki ortaya koymalıdır ” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) ziyarette bulundu. İHD’de yapılan görüşmede Temelli’yi İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve THİV yönetiminden Ümit Efe karşıladı. Fincancı ve Yoleri ile basın açıklaması düzenleyen Temelli, İHD ve TİHV temsilcileriyle görüşmesinin bitmesinin ardından DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüştü.

Sezai Temelli, Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’a yaptığı ziyareti Medyascope’a değerlendirdi. Temelli, İmamoğlu’nun ziyareti hakkında şunları söyledi:

“Sayın İmamoğlu’nun Diyarbakır’a ziyareti kıymetli bir ziyarettir. Aslında bu dayanışmaya Türkiye’nin de ihtiyacı vardır. Sadece İmamoğlu değil, Türkiye’deki bütün belediye başkanları, seçilmişler bir tepki ortaya koymalıdır. Çünkü seçme seçilme hakkına yönelik bir saldırıdır, iktidarın kayyumcu aklını deşifre etmiştir, kayyumsuz yönetememe halini ortaya koymuştur. İmamoğlu’nun tepkisi tabii ki önemli ama anlık bir tepki olarak kalmamalı, bu konuda inisiyatif almaya devam etmeliler. 31 Mart’ta çok güçlü bir irade ortaya çıktı, demokrasi ittifakının zemini ortaya çıktı, HDP bu stratejisiyle büyük bir çağrı yaptı ve toplumda karşılığını buldu. Dolayısıylasadece CHP değil, diğer muhalefet partilerinin de burada kararlı duruş sergilemesi, demokrasi inisiyatifi alması gerekir. Sözümüzü güçlü söylemeliyiz, yan yana gelmeliyiz.”

Sezai Temelli ile yaptığımız röportajın tamamını izleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.