Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

9 yıl 8 ay hapis cezası alan Canan Kaftancıoğlu: “Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır”

Canan Kaftancıoğlu duruşmadan sonra Nazım Hikmet’in şiirini okudu. (Video – Hazar Dost)

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu altı yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle beş ayrı suçlamadan toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

Karar sonrası açıklama yapan Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“Kararlar saray odalarında alınıyor. Bu dava İstanbul’u, İstanbul halkına kazandıranları cezalandırma davasıydı. Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır. Vesayet sistemi bitene kadar susmayacağız. Mücadelemiz yeni başlıyor. Ceza verdikçe korkacağız sanıyorlar. Kayyumlarla seçme ve seçilme hakkı gasp edilenler korkacak ve susacak. Bedeli ne olursa olsun susmayacağız. Bu aslında halkı cezalandırma davasıydı. O kaybetti, biz kazandık.”

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kaftancıoğlu adliye önünde yine Nazım Hikmet’ten şiir okudu. Kaftancıoğlu’nun cezası geçen duruşmada okuduğu şiir sebebiyle artırılmıştı.

Kaftancıoğlu, duruşmanın ardından Twitter üzerinden de şu paylaşımı yaptı:

Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söyledi:

“Adalet yok bu ülkede. Hâkim karar verirken vicdanına değil saraya bakıyor. Sevgili halkıma şunu söylemek isterim. Hangi görüşten, hangi inançtan, hangi kimlikten olursa olsun ben, herkes için adaleti sağlayacağım. Adaletsizlik sadece Türkiye’nin itibarını zedeler. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olması başka bir şey değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.