Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Akademisyenleri davalarında AYM kararı sonrası ilk beraat verildi

Barış bildirisini imzaladıkları için yargılanan akademisyenlerin davalarının karar duruşmalarında ilk kez beraat kararı verildi. Bugün 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan akademisyen Özlem Şendeniz beraat etti.

Barış Akademisyenleri kararı Twitter’dan şöyle duyurdu:

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için yüzlerce akademisyen hakkında dava açıldı ve akademisyenler terör örgütü propagandasıyla yargılandı. Davalar hâlâ devam ederken Prof. Dr. Füsun Üstel de iki buçuk ay cezaevinde kaldı, ardından tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) 26 Temmuz 2019’da 10 akademisyenin başvurusu sonucunda akademisyenlerin yargılanmalarında hak ihlali olduğuna hükmetti. Bu kararın ardından ilk duruşmalar dün (5 Eylül 2019) görüldü. Dünkü duruşmada savcı, AYM kararı sonrasında yeniden mütalaa hazırlamak için süre istedi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.