Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Şiir okuyan adam, şiir okuyan kadını hapse mahkûm ettirdi”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayımladığı yazısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bugün, 9 yıl 8 ay 20 gün hapse mahkûm edilmesinde, Nazım Hikmet’in bir şiirini okumasının ağılaştırıcı sebep sayılmasını eleştirdi. “Peki, ne mi yapmış Kaftancıoğlu duruşma salonunda? 17 yıl değil, 27 yıl da verilse de ‘hakikati’ söylemekten çekinmeyeceğini söylemiş” diyen Yetkin, “Canan içeri, Selahattin dışarı formülü mü?” sorusunu yineledi.

Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’ın hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki “yenilmezlik” imajına hasar verdiğini söyleyen Yetkin, bunu sağlayan gizli aktörlerden birinin Canan Kaftancıoğlu olduğunu belirtti.

AK Parti‘nin kuruluşuna giden yolun da “şiir okuyan adam”dan geçtiğini yazan Yetkin, “Şiir okuyan adam, Türk siyasetine bir şiir okuyan kadın armağan etti; cezalandırılmasını sağlamak isterken, Kaftancıoğlu’na güç kattı. ‘Nereden nereye?‘ değil mi?” dedi.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.