Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yenikapı’daki araç teşhirinin 2. günü: Makam araçları en öne çekildi, sayı 900’e ulaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Yenikapı’da ihtiyaç fazlası araçlar toplanmaya devam ediyor. Dünden farklı olarak, lüks araçlar da sergilenmeye başladı ve sayı 900’e ulaştı.

Yenikapı’da ihtiyaç fazlası araçların toplanması sürüyor. Toplanan araç sayısı 900’e ulaşırken meydanda bekleyen ve araçları görmeye gelen vatandaşlar arabaların önünde fotoğraf çektiriyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün araçlarla ilgili kısa bir açıklama yapmış ve “Bu ahbap-çavuş ilişkisi bitecek” demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bugün, toplanan araçlarla ilgili “Belediye işi, şov işi değil. İsraf sözkonusuysa bakanlığa söylenebilir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararı olabilecek şekilde sergilenmektedir” diye konuştu.

Araçlarla ilgili sosyal medyada en önemli tartışma konusu ise sadece hizmet araçlarının geldiği, lüks makam araçlarının getirilmediği yönündeydi. Ancak bugün gelen makam aracı sayısı arttı ve getirilen 10 lüks araç ilk sıraya yerleştirildi.

Yenikapı’daki araç teşhirini görmeye gelen vatandaş sayısı da ikinci gün arttı. Araçların önünde fotoğraf ve video çeken vatandaşlar bekleyişlerini sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.