Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Tandoğan’da buluşan EYT’lilere Mansur Yavaş ve Haluk Levent’ten büyük destek

Haber: Batu Bozkürk & Okan Yücel

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT’liler), Ankara Tandoğan’da buluştu. 1999 yılında çıkarılan yasayla emekli olma haklarını kaybettiklerini savunan ve Meclis’ten çözüm isteyen EYT’lilerin mitingine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, DİSK, KESK ve sanatçı Haluk Levent katıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’daki EYT’lilere “Eğer 31.12.2019 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası primleriniz yatırılmazsa Ankara’da yaşayanların primlerini biz yatıracağız” diyerek söz verdi.

Hafta içinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin ile görüşen EYT’liler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, görüşmeyi Medyascope’a anlattı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Medyascope’a değerlendirmelerde bulundu.

Mitingde sahne olan Haluk Levent, şarkılarıyla EYT’lilere destek verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.