Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’yi karıştıran iddia: Trump’a güvenemeyen CIA, Putin’in yanı başındaki casusunu geri çekti

Amerikan medyasına göre CIA, Başkan Donald Trump’ın ifşa etmeyeceğinden emin olamadığı için, on yıllardır Kremlin’den Vaşington’a bilgi sızdıran üst düzey bir casusunu geri çekmek zorunda kaldı.

CNN televizyonu ile New York Times gazetesinin haberlerine göre, Rus hükümetinde üst düzey görevi bulunan casusun geri çekilme kararı, Trump’ın 2017 Mayıs ayında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Beyaz Saray‘da yaptığı görüşme esnasında IŞİD’e karşı operasyonlara ilişkin gizli bilgileri paylaşması üzerine alındı. Amerikalı yetkililer, Trump’ın aynı yıl daha ileriki bir tarihte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hamburg’da yapacağı baş başa görüşmede de devlet sırlarının ifşa edilebileceğinden kaygı duymuş.

Trump, 2017’de Oval Ofis’te kabul ettiği Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a IŞİD’le mücadeleye dair çok gizli istihbarat bilgilerini anlatmıştı.

CNN ve New York Times, yıllardır Amerikan istihbaratı için çalışan casusun Rusya lideri Vladimir Putin’e çok yakın olduğunu belirtiyor. İfşa olması halinde can güvenliğinin sağlanamayacağı düşünülerek geri çekilen casusun ABD’de gizli bir kimlikle koruma altında olduğu tahmin ediliyor.

CNN’e bilgi veren bir yetkili, “Sözkonusu casusun geri getirilmesi konusunda Trump ve birkaç hükümet yetkilisi bilgilendirildi” açıklamasını yaparken, Beyaz Saray iddiaları yalanlandı. Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, “Haber sadece yalan değil, aynı zamanda insanların hayatını tehlikeye atacak nitelikte” dedi.

Başkan Trump ise Twitter’da habere atıf yapmadan CNN’in düşük reytinglerinden dem vurup, yalan haber kaynağı olmakla suçladı ve “CNN ABD için kötüdür” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.