Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu Tren Kazası davası başladı

Geçen yıl meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı Çorlu Tren Kazası davasının 3 Temmuz’da ertelenen ilk duruşması, Çorlu Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Salonu’nda görülüyor. 600 kişilik salonda görülen dava sabah saat 9.00’da başladı.

3 Temmuz’da görülen davada yaşanan arbede yüzünden mahkeme heyeti davadan çekilmişti. Dosyasının Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade edilmesinin ardından dava bugün tekrar başladı.

Davaya mağdurlar ve mağdur yakınları dışında HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve 15 baronun temsilcileri katıldı.

Kimlik tespiti salonun dışında yapılmak istendi

Mağdurlar ve mağdur yakınları, duruşmanın görüleceği salona 5-6 dakika uzaklıkta bulunan Çorlu Santral Park’ta buluşup Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Mağdur ve mağdur yakınlarına binanın girişinde kimlik tespiti yapılmak istendi ancak avukatlar, kimlik tespitinin yalnızca duruşma salonunda yapılabileceğini söylerek itiraz etti. Bunun üzerine aileler hızlıca binaya giriş yaptı.

Ne olmuştu?

Kazada hayatını kaybeden 25 kişinin yakınları ve kazanın mağdurları, 3 Temmuz‘da Çorlu Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptıktan sonra duruşmanın yapılacağı salonun kapısında yarım saat bekletildi. Bu sırada Foto-Film Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, yakınları kayda aldı. Davanın görüldüğü 150 kişilik konferans salonunda yer olmadığı gerekçesiyle bazı mağdur ve müştekiler salona alınmadı. Salonda bulunan yakınlar bu durumu alkışlarla protesto ederken dışarıda bekletilen mağdur yakınlarına polis tarafından müdahale edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.