Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Terör örgütü üyeliğinden yargılanan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast beraat etti

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, terör örgütü üyeliği iddasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında beraat etti.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, “mahkûmiyete yeter delil elde edilemediği” gerekçesiyle Zirngast ve birlikte yargılandığı üç kişi hakkında beraat kararı verdi. 

Zirngast, Ankara’da 11 Eylül 2018’de yapılan polis baskınında  “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 10 gün gözaltında tutulan Zirngast, tutuklanarak Sincan F tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Üç ay sonra çıkarıldığı Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol talebiyle serbest bırakılmıştı. 

Max Zirngast

Zirngast mahkemede verdiği ifadede evrensel değerleri savunduğunu belirterek, “Ben hiçbir şekilde gizli faaliyette bulunmadım. Şimdi de hayatımı kurmak için ev aldım. Suçlandığım örgütü bilmiyorum. Almanca, İngilizce ve Türkçe dilleri arasında çeviri yapıyorum. Evimde bulunan kitapların birçoğu Hikmet Kıvılcımlı’ya aittir. ODTÜ’de okurken Kıvılcımlı hakkında hocama sunum yaptım” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.